(171)

1917: Suomen ihmisten vuosi

audiobook


Kansa itsenÀisyyden kynnyksellÀ.

MiltÀ Suomen itsenÀistymisvuosi nÀytti tuon ajan ihmisten silmissÀ? Miten he sen kokivat? Maamme johtavien historioitsijoiden upeasti kuvitettu katsaus Suomen itsenÀistymisvuoteen 1917.

Vuosi 1917 oli tÀynnÀ tapahtumia ja toimintaa suomalaisen politiikan kulisseissa. Oli emÀmaa VenÀjÀn vallankumoukset ja niiden kirvoittama kiivas keskustelu siitÀ, kenelle korkein valta Suomessa itsenÀisyyden koittaessa kuuluisi ja miten itsenÀisyys ylipÀÀtÀÀn saavutettaisiin. Mutta miltÀ ovat vuoden 1917 historialliset pyörteet ja tavallinen arki mahtaneet nÀyttÀÀ? Kiehtovasti kirjoitettu 1917 sukeltaa kadunmiehen, talouden voimahahmojen ja kulttuurin merkkihenkilöiden kautta syvÀlle itsenÀistyvÀÀn Suomeen ja tuo nÀkyviin myös itsenÀistymistÀ seuranneeseen sisÀllissotaan johtaneet juonteet.

Suomen ja Skandinavian historian dosentti Kai HÀggman tunnetaan erityisesti hÀnen kirjallisuutta ja kustannusalaa kÀsittelevistÀ teoksistaan. HÀn on kirjoittanut myös maailmansotien vÀlisen ajan Suomen metsÀteollisuudesta, perhehistoriasta ja suomalaisten arjen historiasta.

Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Teemu Keskisarja (s. 1971) on Suomen luetuimpia historioitsijoita. HÀnen aiheensa ulottuvat muinaisista seksuaalirikoksista sotahistoriaan ja arkielÀmÀn historiasta suomalaisen suurteollisuuden syntyyn.

Markku Kuisma (s. 1952) on Helsingin yliopiston Pohjoismaiden historian professori ja useasti palkittu taloushistorian ja yrityshistorian tutkija.


Narrator: Panu Vauhkonen
Duration: