(0)

Asiakasturvallisuus sosiaali- ja terveysalalla

E-book


Sosiaali- ja terveyspalveluita jÀrjestettÀessÀ on varmistettava asiakkaiden turvallisuus. Organisaation toimintatavat ja inhimilliset virheet voivat kuitenkin vaarantaa asiakasturvallisuuden. Puutteellisen tiedonkulun, heikon työn hallinnan tai riittÀmÀttömÀn yhteistyön vuoksi asiakkaiden yksilölliset tuen tarpeet ja elÀmÀntilanteet voivat jÀÀdÀ huomiotta.

Turvallisuuden takaamiseksi alan ammattilaisten ja organisaatioiden on huolehdittava palveluiden saatavuudesta ja saavutettavuudesta sekÀ asianmukaisesta toteuttamisesta. TÀmÀ edellyttÀÀ turvallisuuskysymysten huomioimista asiakastyön lisÀksi johtamisessa, työn valvonnassa ja tiedonhallinnassa. Palveluita suunniteltaessa ja toteutettaessa on kuunneltava myös asiakkaan nÀkemyksiÀ.

Asiakasturvallisuus sosiaali- ja terveysalallapaneutuu asiakasturvallisuuden kÀsitteeseen, sen arvopohjaan ja kÀytÀntöön asiakastyössÀ. Teoksessa kuvataan esimerkiksi lastensuojelun, pÀihdepalveluiden sekÀ vankeinhoidon asiakasturvallisuutta edistÀviÀ kÀytÀntöjÀ. Monitieteinen lÀhestymistapa tarjoaa uusia nÀkökulmia alan asiantuntijoille, ammattilaisille ja opiskelijoille.