(62)

Barndom i fara!

audiobook & e-book


Det Ă€r snart höstlov och RĂ€dda Jorden Klubben ses i Ormparken. Love trycker (som vanligt) ner sig i bebisgungan, men plötsligt har han blivit för stor – och fastnar! Som tur Ă€r finns en fastighetsskötare pĂ„ gĂ„rden som motvilligt hjĂ€lper honom loss. Hon berĂ€ttar att den gamla slitna lekparken ska rivas och ersĂ€ttas med parkeringsplatser. Athena, Ronja, Love, Aicha och Yousef Ă€r i chock – den Ă€r ju hela deras barndom!

RJK - men mest Athena - kommer snabbt pÄ en aktionsplan:

1. Fixa till lekparken sÄ den blir tipptopp sÄ att barnfamiljer ska komma springande.

2. DÀrmed övertyga dem som bestÀmmer att den Àr viktig och mÄste finnas kvar.

3. Det Àr brÄttom!

Men hur ska de pÄ kort tid fÄ ihop pengar till fÀrg och material för att renovera parken? Och vad gör man nÀr de som bestÀmmer inte lyssnar? En dag rullar grÀvmaskinerna in...

Hemma blir allt uppochner nÀr farfar Göran högst ofrivilligt blir Grisens bÀstis och syskonen lÀmnas i hans vÄrd medan mamma och pappa gÄr pÄ dejt. Gustav blir nÀstan traumatiserad pÄ kuppen.

Mitt i allt Àr det halloween och plötsligt Àr det bara Athena i hela RJK som vill gÄ bus eller godis! Ska allt roligt försvinna bara för att man gÄr i sjuan?

Elin Eks Athena Ă€r en schysst kompis som med stark sjĂ€lvkĂ€nsla och ostoppbar attityd försöker förĂ€ndra vĂ€rlden till det bĂ€ttre och lĂ€mnar lĂ€saren med kĂ€nslan av att ingenting Ă€r omöjligt. Böckerna om Athena Ă€r: ”Grattis vĂ€rlden, jag Ă€r hĂ€r nu!”, ”StrĂ„lkastare, tack!”, ”Hur svĂ„rt kan det vara?”, ”Det Ă€r aldrig för sent!” och ”Till sista droppen!”.


Narrator: Elin Ek
Duration: