(0)

Benny Andersen - Ualmindelig almindelig

audiobook


Med Benny Andersens bortgang i 2018, og fü müneder senere Kim Larsens, døde to af Danmarks nationalskjalde. Müske de to sidste. Benny Andersen var musiker, ligesom Larsen, inden han blev berømt som digter, og det forhold prÌgede alt, hvad han lavede. I denne biografi tager Henrik Marstal lÌseren med pü en rejse fra Benny Andersens opvÌkst i et arbejderhjem i 1930'ernes forstadskøbenhavn over de hektiske ür som barpianist i 1950'erne og frem til de første digtsamlinger i 1960'erne.

Det store gennembrud kom i 1964 med digtsamlingen 'Den indre bowlerhat', og med LP'en 'Svantes viser' sammen med Povl Dissing blev han hvermandseje i 1973. En periode, som ikke desto mindre var prĂŚget af skilsmisse og eksistentielle kriser for Benny Andersen.

I 1980'erne og 1990'erne anslog han en mere politisk tone, og som en udprÌget 'dansk' digter løb han undertiden sur i danskhedens drilske dilemmaer, hvilket flere gange bragte ham pü kant med dele af publikum. Men ved udgangen af ürhundredet var han mere populÌr end nogensinde, da hans 'Samlede digte' udkom og blev alle tiders bedst sÌlgende lyrikudgivelse i Danmark.

Bogen her er en revideret og opdateret udgave af bestselleren 'Et liv ved klaveret' fra 2004. Den er baseret pü en lang rÌkke samtaler med Benny Andersen süvel som med centrale personer i hans liv, heriblandt Johannes Møllehave og Suzanne Brøgger.


Narrator: Paul Becker

Duration: