(0)

Bitcoinstandarden : Det decentraliserede alternativ til centralbankerne

E-book


Den vĂŚsentligste guide til bitcoins historie, egenskaber, anvendelse og fremtid.

I Bitcoinstandarden giver økonom Saifedean Ammous lÌserne en gennemgang af de fascinerende teknologier, der historisk er brugt som penge, og diskuterer hvorfor de mistede denne rolle, hvad vi kan lÌre af dem, og hvordan bitcoin er designet som bedre penge. Ammous belyser de økonomiske, sociale, kulturelle og politiske fordele ved solide penge, og gennemgür argumenterne for hvordan bitcoin kan spille en rolle i fremtidens digitale økonomi. I stedet for at vÌre en valuta for kriminelle eller et betalingsnetvÌrk til billigt masseforbrug, argumenterer bogen for, at bitcoin er et decentraliseret, politisk neutralt og frimarkeds alternativ til nationale centralbanker, hvilket giver enorme konsekvenser for individuel frihed og velstand. For alle, der ønsker en dybere forstüelse af nye digitale penge, er Bitcoinstandarden det vÌsentligste vÌrktøj.

"Bitcoinstandarden bør vÌre pükrÌvet lÌsning for alle i nutidens samfund. Den giver en kortfattet og sammenhÌngende fortÌlling om monetÌr teori, historien om penge, praktisk økonomi, og politisk püvirkning af erhvervsliv, kultur og økonomi. Bogen indeholder en af de bedste formuleringer, der er tilgÌngelig i nutidens erhvervslitteratur, af de dyder, stÌrke penge har, og om farerne ved en svag valuta. Bitcoinstandarden afliver samtidig, pü mesterlig vis, myterne om moderne monetÌr teori og de ødelÌggende ideer, der har domineret den fiatøkonomisk tankegang siden begyndelsen af det 20. ürhundrede."

–Fra forordet af Michael Saylor, CEO for MicroStrategy

"Jeg har dedikeret hele min karriere til at studere vÌrker om økonomiske teorier, guldstandarden, sammenligninger af pengesystemer, centralbanker og forslag til büde monetÌre- og finansielle reformer. Kun en lille brøkdel af bøgerne jeg har lÌst om disse emner, vil jeg vurdere som vÌrende fremragende. Dr. Ammous' bog, Bitcoinstandarden, indeholder en fremragende behandling af disse emner. Derudover er den en af de fü bøger, jeg har stødt pü, der foretager en oplysende gennemgange af bitcoin. Bogen er essentiel lÌsning, for alle der er interesserede i at forstü, den rolle bitcoin kan udfylde i en et fremtidigt styre med frie og solide penge."

–Dr. Joseph T. Salerno, Akademisk Vicepræsident af Mises Institute

Danish translation of The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking