(0)

Centrifugen

audiobook & e-book


En forÄrsaften mÞdes en gruppe mennesker i en stor lejlighed i KÞbenhavn. To af gÊsterne er Zaina og Danny, der er vokset op i ghettoerne vest for Aarhus. Begge er de som unge voksne flygtet til en rodlÞs tilvÊrelse i KÞbenhavn, Zaina fra udsigten til et arrangeret Êgteskab, Danny fra en fordrukken mor. Aftenens vÊrtinde er Elisabeth, der har stiftet en klub for mennesker, der lÊnges efter at fÄ deres sanser stimuleret pÄ nye og overraskende mÄder.

I begyndelsen er ligheden og accepten i klubben stor, men snart begynder de sÊdvanlige hierarkier at gÞre sig gÊldende. Da Zaina og Danny finder ud af, at Elisabeth bÄde har en farverig og hemmelig fortid og et skjult formÄl med klubben, udvikler tingene sig uventet.

Centrifugen er en bÄde udfordrende og morsom roman om ulighed, kultursammenstÞd og kÊrlighed.

Sproget flyder, hvilket gÞr handlingen til en sublim kulisse rundt om de tre hovedpersoner. Romanen er pÄ mange mÄder original, jeg har med garanti ikke lÊst noget, der bare minder om denne. Men det er ogsÄ en samtidsroman, der skildrer kultur, sociale skel og den ulighed, der hersker mellem mennesker og samfundslag.

Dette var mit fÞrste mÞde med forfatteren, men jeg kan med garanti sige, at det bliver sÄ afgjort ikke det sidste. Centrifugen er i sandhed en sanselig roman, levende, yderst original og sÄdan en roman, der bare kryber ind under huden pÄ lÊseren.

Bognþrden.dk ★ ★ ★ ★ ★ ★

... han tĂŠnker, fantaserer og sanser med eftertryk i sin nye roman ...

NĂ„r Conradsen er bedst, har han noget fortumlet aarhusiansk John Irving kĂžrende - og det er da lidt sjovt.

Weekendavisen

Som hans foregĂ„ende romaner er ”Centrifugen ” pĂ„ en gang underholdende og socialt tankevĂŠkkende. Livet i Aarhus V fremstĂ„r knivskarpt og her isĂŠr skildringen af Zainas utilpassethed med de muslimske normer.

Dagbladenes Bureau ★ ★ ★ ★

Jeg kan kun give bogen mine varmeste anbefalinger...

Helt centralt stĂ„r dog beskrivelsen af samfundsudviklingen og de skiftende menneskelige holdninger og vilkĂ„r gennem perioden og pĂ„ forskellige steder - menneskedyrets mĂ„der at opfĂžre sig pĂ„, som Conradsen skriver. Det gĂžr romanen til en historisk samtidsroman, der tager temperaturen pĂ„ tidens tendenser og deres betydning for menneskerne med udgangspunkt i New York, KĂžbenhavn og Århus, men alment gĂŠldende.

Drustrup.dk

Det er en meget velskrevet bog, der ikke mindst giver et meget godt indblik i tilvĂŠrelsen som pakistansk frigjort kvinde, der alligevel holdes nede af klicheer og fordomme.

LektĂžrudtalelse

Keld Conradsen har skrevet en fascinerende bog om social og personlig fremmedgĂžrelse.

Modspor.dk

... faktisk rigtig god, underholdende og skrevet pÄ en skÞn og finurlig mÄde.

Livetidukkehuset.dk ★ ★ ★ ★


Narrator: Peter BĂžttger
Duration: