(0)

Cut. Bag om dansk films ny guldalder - fortalt af dem, der skabte den

E-book


Filmkritikeren Jacob Wendt Jensens bog "Cut" beskriver i ord og billeder Ärene fra 1998 til 2007, hvor strÞmmen af nytÊnkning og kreativitet i dansk film gik over sine bredder og skabte en ny guldalder i dansk filmhistorie. Dansk films guldalder begyndte med Thomas Vinterbergs Festen og Lars von Triers Idioterne i 1998, og i de nÊste mange Är holdt hele verden et vÄgent Þje med de danske film, der blomstrede op ikke mindst i den nye genre dogmefilm.

I "Cut" fortÊller Jacob Wendt Jensen om de mennesker og begivenheder, der satte gang i dansk films guldalder. Bogen er en godtepose af sigende billeder og anekdoter om for eksempel Nicole Kidmans stjernenykker pÄ Dogville, da Per Fly brÞd sammen og grÊd pÄ BÊnken, og da Björk ville have final cut pÄ Dancer in the Dark.

Jacob Wendt Jensen har i mange Ă„r arbejdet som filmanmelder for Berlingske og har endvidere skrevet artikler og anmeldelser for Euroman, Eurowoman, Femina, IN og Costume. Jacob Wendt Jensen er bachelor i Film- og Medievidenskab og uddannet journalist fra Danmarks Journalist HĂžjskole og er desuden formand for Danske Filmkritikere.