(4)

Dancing with Myself

E-book


»BerÀttar hela den galna historien.« | ROLLING STONE MAGAZINE

»Ive put it all down, every bit from the heart. Im going out on a limb here, so watch my back.« | BILLY IDOL

En av de tidigaste punkarkitekterna soundet, stilen, ilskan vars putmun och muskelpumpande persona ocksÄ tog honom till popens mainstream som en av MTV:s första megastjÀrnor: Billy Idol.

I denna efterlÀngtade sjÀlvbiografi redogör han glödande Àrligt för hela karriÀren, frÄn de tidiga Ären som frontman för punkpionjÀrerna Generation X, till det dekadenta livet fyllt till bristningsgrÀnsen av sex och droger som glamrockens superstjÀrna pÄ Ättiotalet. Allt levererat med samma in your face-attityd som fÄtt fansen att Àlska honom i decennier.

Förutom ett unikt inifrÄnperspektiv pÄ rockens utveckling Àr Dancing with Myself en överlevares berÀttelse. UnderhÄllande, chockerande, stÀndigt fascinerande. Om en mans kreativa kraft och ett ohÀmmat mÀnskligt begÀr.

Boken Àr rikt illustrerad med tidigare opublicerade bilder. I översÀttning av Jens Ahlberg.

BILLY IDOL, född 1955 i Stanmore i Middlesex, Àr en engelsk musiker, lÄtskrivare och skÄdespelare. Billy Idol blev först kÀnd som tongivande medlem i punkbandet Generation X. Som soloartist kom han att bli en av MTV-erans största stjÀrnor, med lÄtar som »White Wedding«, »Rebel Yell« och »Dancing with Myself«.

»Billy Idol bevisar att han Àr mer Àn en kaxig putmun och spikes i den hÀr extremt frisprÄkiga sjÀlvbiografin om hans privatliv och karriÀr. Vem hade kunnat tro att han var sÄ djupsinnig och sjÀlvreflekterande? Billy Idol fÄr en att vilja ha More! More! More!« | NEWSDAY