(0)

Danmarks historie. Bind 1

E-book


"Ad tusinde stier spredtes de over landet, hvor deres stridhürede hunde drev vildtet op. Vi kan følge dem dybt ind i Jylland langs Gudenüdalen til søerne i Silkeborgegnen, langs Storü, Skernü og de andre midt- eller sønderjyske strømdrag, og vi kan se, hvordan de pletvis groede fast, medens landet sank og bÌlterne brød ind gennem de brede dalgange, som hidtil havde ført flodvandet fra Nordtyskland og Østersøen ud i havet."

Danmarks historie er lang og spÌndende og strÌkker sig helt tilbage til cirka 10.000 ür f.Kr., da det varmere klima gjorde det muligt for mennesker at bo og jage i det før sü kolde og snedÌkkede land. Vilhelm la Cours to bind om danmarkshistorien begynder med disse omstrejfende jÌgere, der fandt en rigdom af vildt at jage i de øde egne, beskriver folkets forhold til de omkringliggende lande, som de skiftevis bekrigede og sluttede sig sammen med, og fortÌller om da Danmark blev kristent og senere en kolonimagt samt den turbulente tid i 1800-tallet med krige, Grundlov og reformer.

Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han sü højt imod besÌttelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor pü Birkerød Statsskole og mütte syv müneder i fÌngsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nüede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.