(1)

Den erotiske hamster

audiobook & e-book


Et vaskeÊgte trekantsdrama udspiller sig i denne klassiker af en roman, som vender vrangen ud pÄ det tilsyneladende lykkelige Êgteskab mellem Dina og Johan. Da Dinas bedste veninde Susanne viser sig at vÊre ude efter Johan, kan han ikke stÄ imod hendes erotiske tiltrÊkning. Johan falder i klÞerne pÄ veninden og starter en dobbelttilvÊrelse med et spind af lÞgne og bedrag. Dina stÄr til gengÊld rystet i sin grundvold og sit godmodige sind tilbage og mÄ hÄndtere sit tidligere sÄ lykkelige Êgteskabs forfald.

Ligesom den tidligere roman Familien Storm lÊses Den erotiske hamster ofte som en nÞgleroman, der mest af alt beskriver Thit Jensens eget forhold til Êgtemanden Gustav Fenger, som hun blev skilt fra i 1918. Romanen er Thit Jensens spydige afregning med eks-manden. Den er skrevet med en uforlignelig kraft i ordene, som drypper af forsmÄelse og foragt, og sÄ er den et Êrligt billede af kÊrlighedens bagside.

"Den erotiske Hamster er en harmdirrende afregning med Thit Jensens ĂŠgtemand og hendes veninde, men er pĂ„ samme gang et tidsbillede - et billede pĂ„ kvindens konfliktfyldte stilling" – Louise Østerby Mikkelsen, litteratursiden.dk

"Som erotisk tableau er romanen en hel lille genistreg" – Connie Bork, Politiken

Thit Jensen (1876-1957) var en af Danmarks vigtigste kvindelige forfattere i det 20. Ärhundrede. Det omfattende forfatterskab breder sig isÊr over historiske og samtidsromaner, men udover de mange populÊre vÊrker huskes Thit Jensen i dag ogsÄ for sin rolle som engageret kvindesagsforkÊmper.


Narrator: JĂžrgen Teytaud
Duration: