(8)

Den heliga gravens protokoll

audiobook & e-book


Stefan Àr en reseledare med en mÀsterlig förmÄga - att vara pÄ fel plats vid fel tillfÀlle. En dag nÀr han Äker med sin turistgrupp till Jerusalem trÀffar han Linda som Àr svensk ambassadsekreterare. Hon ska överlÀmna ett gammalt dokument - Den heliga gravens protokoll - som innehÄller en plan för fred i Mellanöstern. Nu har en brokig grupp med prÀster och ambassadörer Äterfunnit det och vill anvÀnda det som en murbrÀcka för fred.

Dokumentet visar sig dock vara politiskt sprÀngstoff som extrema grupper frÄn olika hÄll Àr beredda att göra allt för att stoppa. Det leder till en jakt pÄ Stefan och Linda genom Jerusalems gamla stad och vidare till VÀstbanken, Gaza och Egypten.

Detta Àr en ytterst spÀnnande roman som utspelar sig i historiska miljöer med den eviga konflikten mellan regionens olika grupper i fokus. Ska den heliga gravens protokoll bli den magiska formeln för att lösa konflikten? Författaren har sjÀlv bott i regionen och Àr vÀl insatt i dess historia och problem, vilket levandegör bokens beskrivningar och ger den trovÀrdighet och aktualitet.


Narrator: Nick Atkinson
Duration: