(8)

Den jeg skulle blive

audiobook & e-book


Midt i livet stür Henning pludselig alene. Han er blevet skilt flere gange, han ser sjÌldent sine børn, og da han opfører sig grÌnseoverskridende over for en kunde, bliver han fyret fra sit arbejde pü et reklamebureau. Den uventede fritstilling für Henning til at genoverveje sin tilvÌrelse: Hvilken mand har han vÌret over for de kvinder, der formede hans liv? Hvilken slags barn var han, og hvilken slags far?

Spørgsmålene fører til overraskende erkendelser om Hennings liv – ikke mindst om hans forhold til den fremmedfjendske datter Synne, der forsøger at holde Henning på afstand. Men de fører også til uventede møder, der for altid ændrer Hennings syn på køn og identitet.

''Den jeg skulle blive'' er en gribende og eftertĂŚnksom roman om de smĂĽ og store forskelle mellem den, man er, og den, man gerne vil vĂŚre.

Om forfatteren:

Geir Gulliksen (f. 1963) er forfatter og redaktør pü det norske forlag Oktober. Han debuterede i 1986 og har siden udgivet büde romaner, digte, essays og børnebøger. Hans romaner har skabt debat om køn, Ìgteskab og autofiktion i flere skandinaviske lande. Gulliksen fik sit store gennembrud med romanen "Historie om et Ìgteskab" (da. 2017), som blev nomineret til Nordisk Rüds Litteraturpris.