(0)

Den lille bog om LYKKE

E-book


Hvorfor er danskerne verdens lykkeligste folk?

NÄr der laves internationale lykkemÄlinger, sÄ ligger Danmark nÊsten altid nummer 1 eller i hvert fald i top tre. Danskerne er hverken de rigeste i verden eller de mÊgtigste, mest innovative eller de mest sunde, sÄ hvad er det, vi danskere gÞr rigtigt, som sÞrger for, at langt de fleste af os gÄr rundt og er lykkelige?

Forfatter Meik Wiking gav en flig af svaret i sin seneste bog The Little Book of Hygge, som har solgt millionvis af eksemplarer i hele verden, og som beskrev det danske begreb hygge pÄ en mÄde, sÄ folk kloden rundt puttede sig i deres Sarah Lund Sweater og Þnskede sig til skandinaviske himmelstrÞg. I opfÞlgeren Den lille bog om Lykke tager Meik Wiking virkelig fat pÄ at beskrive, hvorfor vi danskere er sÄ lykkelige.

Danskerne har en stor fĂŠllesskabsfĂžlelse, vi stoler pĂ„ hinanden og vores stat og kommuner, og vi er typisk tilfredse med den service, som vi fĂ„r i samfundet. Men det handler i mindst lige sĂ„ hĂžj grad, om alle de smĂ„ ting, vi danskere tager for givet: lang ferie, lav arbejdstid, masser af familiesamvĂŠr og – ja – hygge. Som Meik skriver i bogen, sĂ„ er der i Danmark ingen prestige i at arbejde mange og lange timer og tjene mange penge; i stedet er der prestige i at hente sit barn tidligt i institution, lave sin mad fra bunden af sunde rĂ„varer og have tid til at lĂŠse bĂžger og gĂ„ pĂ„ museum.

Vi betaler mÄske nok en af de hÞjeste skatteprocenter i verden, men vi fÄr noget for pengene: Lykke, tillid og et land, hvor det er rart at vÊre.

Meik Wikings fĂžrste bog The Little Book of Hygge har solgt rigtig, rigtig mange eksemplarer verden rundt og i Den lille bog om Lykke fortsĂŠtter han sin fascinerende og humoristiske gennemgang af det danske samfunds solsider.

OpfĂžlgeren til den storsĂŠlgende The Little Book of Hygge!