(0)

Drenge er drenge

E-book


I tredje bind af Adolph Stenders kostskoleserie om drengene Otto, Poul og Ditlev fĂžlges de i deres daglige gang pĂ„ kostskolen i de landlige omgivelser. Men der er mere end bare uddannelse pĂ„ spil for de tre drenge, hvis kostskoletilvĂŠrelse levende gengives. For skolen handler for drengene ogsĂ„ om mere end bare undervisning – det er venskab, dannelse og fra tid til anden eventyr og spĂŠndende oplevelser.

Soraner-serien af Adolph Stender fÞlger en gruppe friske drenge, der har deres daglige gang pÄ SorÞ Akademi, pÄ deres mange eventyr. Serien bestÄr af bÞgerne: "Frisk Mod", "Skolekammerater", "Drenge er drenge" og "MÄlet nÄet".

Den danske forfatter Adolph Stender (1876-1946) er kendt som en af de vÊsentligste bidragydere til dansk bÞrnelitteratur henvendt til drenge. Stender fik sin litterÊre debut i 1906 med teksterne "Frisk mod!", men der skulle gÄ flere Är, fÞr Stender udgav endnu en bog. Denne gang var der tale om ungdomsfortÊllingen "HÞg over hÞg", der udkom i 1909. Herefter udgav Adolph Stender mere end et dusin bÞrnebÞger; den sidste ("MÄlet nÄet") i 1945.