(1989)

Drömmar till salu

audiobook & e-book


Författaren slÀpper mÀsterligt precis sÄ mycket information i varje parallellberÀttelse att lÀsaren hÄlls trollbunden. Vi fÄr fundera och grÄta, lÀngta efter loppisfynd och mÄlarpenslar, i denna ytterst vÀlskrivna debutroman. Westers förmÄga att mÄlande och Àkta beskriva djupet i sann vÀnskap som varken tid eller rum kan rubba, Àr livgivande. Helhetsbetyg: 5, BTJ

SörmlÀndska loppisdrömmar i charmig feelgood

Vad gör man om man Àrver ett hus i en sörmlÀndsk byhÄla? Renoverar och sÀljer med vinst, förstÄs. SÄ tÀnker Ätminstone Anni nÀr hon plötsligt blir Àgare till sin farmor Esters gamla hus i StjÀrnhov. Anni rÀknar ut att om hon tillbringar sommaren med att mÄla och fixa, sÄ kan hon sÀlja till hösten och Àntligen köpa en lÀgenhet i stan.

Huset Àr dessutom fullt av fina femtiotalsmöbler och bygden Àr full av loppisar, sÄ Anni startar Instagramkontot Drömmar till salu, dÀr hon sÀljer retromöbler och visar upp sitt underbara liv pÄ landet. Men Àr det sÄ underbart? Snarare ganska ensamt, trots att mer Àn en kille dyker upp i trÀdgÄrden.

Sextiofem Är tidigare flyttar Ester till samma hus, sjutton Är gammal och gravid. Vad hÀnde egentligen frÄn uppvÀxten pÄ gÄrden utanför StjÀrnhov och lÀrarinnestudierna i Stockholm, till att hon blev pÄ det viset? Vem Àr det som Àr far till barnet, och varför vÀgrar Ester att yppa det för en endaste sjÀl?

Drömmar till salu Àr en roman om kÀrlek till ett hus, till gamla ting, till den man alltid har Àlskat och aldrig kommer att glömma. Det Àr en berÀttelse om tvÄ unga kvinnor i tvÄ tider som söker sin vÀg i livet, och kommer till samma plats. Hem.


Narrator: Mirja Turestedt

Duration: