(4)

Dronning Margrethe

audiobook


Syv dage efter besÊttelsen i 1940 kom hun til verden pÄ Amalienborg som et lys i en mÞrk tid. I over 80 Är har dronning Margrethe samlet nationen, og vi har fulgt hendes liv i medgang og modgang. I denne episode taler vi om hendes dramatiske barndom i det besatte Danmark, hvordan hun som 13-Ärig blev tronfÞlger og mÄtte droppe sine fremtidsplaner om at blive arkÊolog og i stedet forberede sig pÄ et liv som monark. Vi taler ogsÄ om de fÞrste mÞder med Henrik, den stormende forelskelse, hans hemmelige ophold i Danmark inden forlovelsen og ikke mindst de problemer det gav, da hun blev dronning og men han stadig kun prins.

Kom helt tÊt pÄ konger, dronninger, prinser og prinsesser i \"De kongelige\". I samtaler med kongehuseksperter ser Nikolaj Vraa nÊrmere pÄ de kongelige og fortÊller spÊndende og dramatiske historier om deres liv.

VĂŠrt og tilrettelĂŠgger: Nikolaj Vraa

Medvirkende: Jakob Steen Olsen

RedaktĂžr: Maria LĂŒtzen

Cover: Kim Blikdal

Efter ide af: Mette Hovmand-Stilling og Nikolaj Vraa

Produceret af: Talk Town, Story House Egmont

Journalist Nikolaj Vraa har i over tyve Ă„r dĂŠkket kongehuset for forskellige danske medier. I podcasten "De kongelige" dykker han i samarbejde med kongehuseksperter ned i historierne om de kongelige – bĂ„de vores egne og dem fra andre lande.


Narrator: Nikolaj Vraa
Duration: