(0)

En kritisk tid

E-book


Tiden er kritisk for den mand, vi møder i Jakob Hansens roman. Kritisk, fordi han har gjort sin elskerinde gravid, og fordi hun pü grund af sin spidsborgerlige familie ikke tør fü barnet. Selvmord synes efterhünden den eneste udvej, og i stedet for at forsøge at tale hende fra det, prøver hendes elsker at overtale hende til det.

Jakob Hansen skriver sig ind i den samme tradition, som blomstrede hos Nietzsche og Kierkegaard, nür han prÌsenterer os for sin forførende, overlegne, intellektuelle hovedperson, der diskuterer begrebet moral med sig selv, skønt han i virkeligheden ikke forstür, hvad det gür ud pü.

Jakob Hansen (1868-1909) er en dansk forfatter fra omkring ürhundredeskiftet, der ofte er blevet overset i dansk litteraturhistorie. Ligesom barndomsvennen og forfatterkollegaen Martin Andersen Nexø, var Jakob Hansen med til at bringe fortÌllinger fra det folkelige Danmark ind pü den litterÌre scene, og han bidrog herved til at ruske op i et ündsliv, der i mange ür havde vÌret formet indenfor de københavnske volde.