(0)

Et sted i verden - et sted i tiden. En slags erindringer

E-book


"GrÌnsegendarmen stempler mit pas og en tolder roder min kuffert igennem. Det foregür i et rüt, sammentømret skur. Køen udenfor er lang. Vinteraftenfugtigheden siver ind og gør belysningen endnu svagere. Folk skutter sig, og langt henne pü perronen kommer en pelsklÌdt, ruskindsbestøvlet dame fra første klasse med drager til diverse kufferter. Han er meget mager, hun tryg i sin velklÌdthed og vred pü amerikansk.

Stemningen er besÌttelsestiden, over StorebÌlt i krigens sidste ür, vise papirer og übne kufferter for en ramponeret vÌrnemagtsuniform i et beskidt skur. Det jeg rejser ind i er det som endnu ikke hedder Forbundsrepublikken. Det er første gang i mit liv jeg passerer en grÌnse, første gang jeg hører stemplernes skudlyd mod passene. Det lyder som krigen selv med sordin."

Südan indledes Ebba Torstensons anden erindringsbog om hendes liv og levned i de første ür af hendes voksenliv, og i en periode i verdenshistorien, der er plaget af krig og rygende ruiner. Forud venter forandringerne og de kulturelle forandringer, som er et vedblivende tema i Ebba Torstensons forfatterskab .

"I af god familje" er den første erindringsbog af Ebba Torstenson. Bøgerne kan lÌses uafhÌngigt af hinanden.

Ebba Torstenson (f.1924) er en dansk forfatter, dramatiker, forlÌgger og journalist født i Mariager. Ebba Torstenston debuterede i 1950 med romanen "To mennesker", og udgav de efterfølgende fire ürtier 30 bøger, der tÌller alt fra romaner til noveller og digte, fra dramaer til essays og erindringer, foruden de artikler hun skrev sideløbende med sin forfatterpraksis. KÌrligheden som et grundvilkür i tilvÌrelsen er sammen med skildringer af kvindelige eksistensproblemer omdrejningspunktet i en stor del af forfatterskabet. nnEbba Torstenson har modtaget blandt andet Statens Kunstfonds arbejdslegat og engangsydelse flere gange i løbet af sit forfatterskab, ligesom hun i 1964 modtog Frøken Suhrs Forfatterlegat. n