(25)

F1 - Suomalaisten F1-ajajien matkassa

audiobook


Suomalaiset F1-kuljettajat ovat mÀssÀilleet Grand Prix -voitoilla jo viidellÀ vuosikymmenellÀ. EnsimmÀisen hankki Keke Rosberg 1982 ja viimeisimmÀt on tuonut sitten Valtteri Bottas. Toistaiseksi viisi kautta on myös huipentunut suomalaisiin mestaruusjuhliin.

Legendaarinen suomalaisreportteri Heikki Kulta on tehnyt oman safarinsa maailman vauhdikkaimman huippu-urheilun varikkoviidakoihin. Kulta on henkilökohtaisesti tuntenut hyvin kaikki lÀhtöruudukkoon asti pÀÀsseet suomalaiskuskit Leo Kinnusesta Valtteri Bottakseen. Uutuuskirja kaivaa heidÀn uravaiheidensa ohella esiin myös, miten kansainvÀlisesti itsekin ansioitunut toimittaja on ollut mukana matkassa.

Kuljettajien lisÀksi kirja pureutuu myös muihin suomalaismenestyjiin F1-huipulla. Rankasti uurastaneet suomalaiset kuntovalmentajat ovat tietysti tÀssÀ keskiössÀ, kuten myös muut menestysbuumiin omilla tonteillaan merkittÀvÀsti vaikuttaneet huipputekijÀt.

Keke ja Nico Rosberg ovat molemmat maailmanmestareita. Kulta haastatteli KekeÀ ensi kerran vasta mestarina, mutta Nicon keralla kanssakÀyminen alkoi englannilla jo viisivuotiaana tenavana. Kirjassa selviÀÀ myös muun muassa, miten F1-selostamisesta omalaatuista taidettaan tehnyt Matti Kyllönen onnistui houkuttelemaan Keken tv-kommentaattoriksi.


Narrator: Panu Kangas
Duration: