(0)

Finale i London

E-book


Den britiske agent Bernard Samson mĂ„ endnu en gang pĂ„ banen for at rede trĂ„dene ud. Denne gang begiver Samson sig til Berlin pĂ„ grund af forviklinger, som er opstĂ„et inden for det britiske efterretningsvĂŠsen – og i en intens koldkrigssituation, der allerede er fyldt med internationale spĂŠndinger, kan selv den mindste konflikt fĂ„ katastrofale konsekvenser.

Len Deighton (f. 1929) er en britisk forfatter, der isÊr er kendt for sine spionromaner. Han bliver sÊdvanligvis anset som en af sin tids tre bedste spionromanforfattere (iblandt forfatterne Ian Fleming og John le Carré). Deighton fik sin litterÊre romandebut med vÊrket "Lynaktion Ipcress" i 1962, og romanen blev senere filmatiseret. Udover sin forfattergerning er Deighton en anerkendt militÊrhistoriker, kogebogsforfatter og illustrator.

Serien om efterretningsagenten Bernard Samson foregÄr i et uroprÊget politisk miljÞ Ärtier efter anden verdenskrig, hvor konflikterne mellem Þst og vest stadig ulmer, og forholdet mellem de to politiske stormagter konstant bliver sat pÄ prÞve.