(0)

Fra Tycho Brahe til Andreas Mogensen - En samtale om Danmark i rummet

audiobook


Hvad sker der mon ude i rummet? Det spĂžrgsmĂ„l har optaget mennesket langt tilbage i historien – mĂ„ske faktisk altid.

I nyere tid har rumsonder og bemandede rumfÊrger vÊret i stand til at rejse ud og undersÞge sagen. Og ved hjÊlp af kÊmpestore teleskoper har vi samtidig her fra jorden kunne finde svar pÄ mange af vores spÞrgsmÄl.

Men vi har stadig masser af ubesvarede spÞrgsmÄl.

Det med udforskningen af rummet, det er nok noget, mange forbinder med stormagterne hernede pÄ jorden. USA og Sovjetunionen ... og i nyere tid ogsÄ et land som Kina.

Men hvad med lille Danmark? Har vi overhovedet en rolle at spille, nÄr det gÊlder rummet?

Svaret er et klart ja.

BĂ„de nĂ„r det gĂŠlder forskning og business, har Danmark fingrene med i et vĂŠld af projekter, som er med til at give os svar pĂ„ nogle af de mange spĂžrgsmĂ„l, vi har i dag – og som ogsĂ„ peger langt ind i fremtiden.

Danmarks rolle ude i det store verdensrum er netop emnet i en ny bog, skrevet af Tina Ibsen og Anders HÞeg Nissen. De to er ogsÄ kendt som vÊrtsparret pÄ podcasten Rumsnak.

I bogen fortĂŠller de bl.a. om, hvordan danskere har bidraget til en lang rĂŠkke vigtige rum-missioner. De to gĂŠster studiet i dette afsnit af 'NĂŠste side' for at fortĂŠlle om Danmarks andel i det store rumeventyr.

VĂŠrt og tilrettelĂŠggelse: Tommy Heisz

GĂŠster: Anders HĂžeg Nissen og Tina Ibsen

Klip: Andreas Lindinger Saxild

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

Livshistorier, sande beretninger og videnskabelige nybrud. Forfattere af fagbĂžger har virkeligheden mellem hĂŠnderne. De fortĂŠller om den verden, vi lever i pĂ„ godt og ondt – om det smukke og forunderlige og om det, der fĂ„r os til at grĂŠde og vĂŠmmes. I en rĂŠkke samtaler mĂžder Tommy Heisz forfattere, hvis bĂžger giver os et sĂŠrligt indblik i virkeligheden og gĂžr det muligt for os at forstĂ„ verden bedre.

Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang rĂŠkke bĂžger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "DĂždens Ă„rsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.


Narrator: Tommy Heisz
Duration: