(0)

Fredag aften

E-book


Det er den Êldre kvinde Eleanor, der starter Fredag aften-klubben. Fra sit vindue i sin London-lejlighed iagttager hun jÊvnligt to unge kvinder med smÄ bÞrn, der har deres daglige gang i Eleanors kvarter. De to kvinder kender ikke hinanden, men det er tydeligt, at de begge er ensomme og kÊmper med at fÄ dagligdagen til at hÊnge sammen.

Eleanor beslutter sig for at invitere dem indenfor. Det bliver begyndelsen pĂ„ en kvindegruppe, der langsomt vokser og bliver til en tĂŠt knyttet kreds af venner bestĂ„ende af seks meget forskellige kvinder – lige fra 22-Ă„rige Jules, der gerne vil vĂŠre dj, til den pensionerede Eleanor. PĂ„ trods af forskellig status i livet: En gift kvinde, tre mĂždre, tre singler, fem arbejdende kvinder, vĂŠrdsĂŠtter de hver isĂŠr sammenholdet og deres fredag aften-mĂžder.

Og sÄ mÞder én af dem en mand, en gÄdefuld og tiltrÊkkende mand, der fÄr dynamikken i gruppen til at forrykke sig. De venskabelige bÄnd, der har eksisteret pÄ kryds og tvÊrs, kommer under pres, og nogle af dem stÄr ikke distancen.

Joanna Trollope (f. 1943) er en engelsk forfatterinde, der ogsĂ„ har skrevet bĂžger under pseudonymet Caroline Harvey. I 1980 vandt hun prisen for bedste romantiske udgivelse med romanen "Parson Harding‘s Daughter". Joanna Trollope er bedst kendt for sine familiedramaer og kĂŠrlighedsromaner, hvor isĂŠr den menneskelige psykologi og forholdet mennesker imellem er realistisk beskrevet.