(23)

Fremkaldt

audiobook


”Jeg havde lyst til at vandre ad snoede veje, op gennem barndommens land og ind i mit voksne liv. Mindes de mennesker, der har pĂ„virket mig og vĂŠret mit livs lĂŠrere. De har vĂŠret mine trĂŠdesten og gjort mig til den person, jeg er i dag.” – sĂ„dan skriver Susse Wold (f.1938) om sin selvbiografi Fremkaldt (2008).

Susse Wold har selv fÞrt pennen i Fremkaldt, som er et erindringsvÊrk og samtidig en skildring af skuespillerens helt unikke mÄde at mÞde verden pÄ. Enhver kender Susse Wold fra store roller pÄ teater og film, og bogen er et glÊdeligt gensyn med mange forestillinger, hun har spillet og de kulturpersonligheder, hun har mÞdt.

Fremkaldt er imidlertid andet og mere end et tilbageblik. Det er en fortĂŠlling om, hvad og hvem der har formet Susse Wold som menneske, og et nĂŠrbillede af de oplevelser, der har krĂŠvet ekstra styrke og lĂŠrdom, for at hun har kunnet bevĂŠge sig videre i sit liv.

Bogen handler altsÄ om Susse Wolds liv - i lyst og nÞd. Om hÞjdepunkterne og de vanskeligste ting. Lys og mÞrke. Barndom, voksenliv, kÊrlighed, succes, fiasko, sygdom, venskaber og mÊrkedage. Hun fortÊller om sit arbejde i AIDS-Fondet gennem 23 Är, og hun tager lÊseren med til sydhavsÞen Hawaii, som har fÄet en overvÊldende betydning i hendes liv, fordi hun dér har mÞdt flere af sit livs klogeste lÊrere.

Bogens titel Fremkaldt har hun valgt, fordi den har flere betydninger. En skuespiller bliver fremkaldt, nÄr en forestilling pÄ teatret er forbi. Et fotografi bliver fremkaldt, sÄ det forvandles fra et negativ til et positiv, og billedet kan ses klart. PÄ samme mÄde har Susse Wold brugt sit liv til at blive fremkaldt som sig selv.


Narrator: Susse Wold
Duration: