(0)

Glimt af Amerika

E-book


Der findes ikke nogen formel pü Amerika. Ingen enkel müde at definere landet eller dets indbyggere. Men skal man alligevel gøre forsøget, mü det vÌre at sige, at USA er kontrasternes land. Stedet med ubegribelig rigdom, skønhed og glamour. Stedet, hvor drømme kan blive til virkelighed, og hvor trÌerne nÌsten vokser helt ind i himlen. Men samtidig ogsü stedet, hvor millioner lever under fattigdomsgrÌnsen, og hvor grundlaget for din eksistens kan styrte i grus, hvis du mister dit arbejde. Det er landet, der pü godt og ondt sÌtter den internationale dagsorden, büde politisk, økonomisk og kulturelt. Og landet, hvis prÌsident kaldes verdens mÌgtigste mand.

Formület med denne bog er ikke at tegne et komplet portrÌt af Amerika. Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre. Men ved at prÌsentere en rÌkke glimt fra de forskellige dele af

landet, set fra forskellige samfundsperspektiver, kan bogen her forhübentlig give et indblik i en rÌkke dele af Amerika, der müske ikke er de mest gÌngse turistattraktioner, men som i lige sü høj grad er en del af Amerika, som de traditionelle feriemül som New York, Californien og Florida er det.

For at fortÌlle historien om disse steder og menneskene, der bor der, har Anders Agner Pedersen sammensat et hold af Danmarks førende USA-skribenter. Alle kender de Amerika og amerikanerne. Alle har de haft det amerikanske samfund tÌt inde pü livet. Og alle har de set büde for- og bagsiden af den amerikanske guldmedalje.