(0)

Gourmetsyndromet

E-book


Njut sÄ blir du lycklig, eller? Vi strÀvar stÀndigt efter nya njutningar i vÄra liv och en allt större del av vÄra intÀkter lÀggs pÄ kulinariska upplevelser, exklusiva resor och dyrbar hemelektronik. FörmÄgan att njuta Àr en av de företeelser som gör oss mÀnskliga och alla vÀrdesÀtter vi de ögonblick dÄ vi upplever vÀlbehag. Men vad Àr det egentligen som hÀnder i hjÀrnan nÀr vi njuter, och hur pÄverkar vÀlbehaget vÄrt minne? Behöver vi njuta, och framför allt - gör det oss lyckligare?

Pontus Wasling Àr hjÀrnforskare och lÀkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Förutom att forska och skriva, förelÀser Pontus om minnet, ofta kopplat till hur det pÄverkar vÄr kreativitet, beslutsfattande och kÀnsloliv. Minnet, fram och tillbaka (2013) var hans första bok för en bredare publik.

För Novellix har han skrivit facknovellen Gourmetsyndromet, en text om vad som hÀnder nÀr vi njuter, om det njutningssamhÀlle vi skapat och vad som egentligen gör oss lyckliga.

Gourmetsyndromet Àr Facknovell #3 i Novellix serie med facklitterÀra texter i kortformat. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. LÀs mer pÄ novellix.se