(345)

GrÄzon

audiobook & e-book


Rickard HÀll, operatör och veteran i Sveriges hemliga specialförband SÀrskilda Skyddsgruppen, har bestÀmt sig för att dö. Efter att ha drabbats av posttraumatiska Ängestproblem och sagt upp sig frÄn jobbet som varit hans liv finner han sig ensam och deprimerad i ett samhÀlle som inte har en tydlig plats för nÄgon med hans fÀrdigheter.

Hans syster Sandra, nybliven journalist, fattar ett lika ovÀntat som ovÀlkommet beslut. Hon tÀnker inte lÄta Rickards psykiska ohÀlsa stÄ i vÀgen för henne och i ett försök att göra sig ett namn har hon beslutat sig för att resa till Bagdad för att följa maktöverlÀmnandet sommaren 2004.

Hon vet inte vad hon ger sig in pÄ men Rickard vet av egen erfarenhet precis hur farligt dÀr Àr. I en stad full av motsÀttningar, dÀr konflikter löses med vÄld kommer hans naiva syster inte ha en chans. Inte pÄ egen hand. Hans samvete tvingar honom att lÀgga sina planer Ät sidan, ta anstÀllning vid en privat sÀkerhetsfirma och Ànnu en gÄng möta kriget.

Rickard kastas in i en vĂ€rld utanför lagen. En vĂ„ldsam vĂ€rld dĂ€r cash is king och dĂ€r lojalitet hĂ€nger pĂ„ vem som betalar bĂ€st. Hans vĂ€rsta farhĂ„gor besannas nĂ€r Sandras nyfikenhet placerar henne i blickfĂ„nget för en internationell liga av krigsprofitörer.ï»ż


Narrator: Jonas Malmsjö

Duration: