(0)

Guldbarnet

audiobook & e-book


Äventyr och vĂ€nskap, spĂ€nning och magi i den avslutande delen i Sara Mauritzons Yggdrasil-serie!

Himlen Àr mÀrkligt röd och trÀden svarta i JÀrnskogen som Lillo och Lo hamnar i. Skogen Àr som död, men kÀnns ÀndÄ levande. Som om den följer varje steg de tar.

JÀttarnas ledare Angerboda hÄller pÄ att samla alla som vill slÄss mot gudarna, samtidigt som hon jagar efter Lillo. Till och med Tor och Freja Àr oroliga, vad Àr det jÀttarna planerar? Och hur ska gudarna klara av sÄ mÄnga onda varelser pÄ en och samma gÄng?

Lillo och Lo förstÄr att de tillsammans har en stor roll i det som hÀnder, men gÄtorna Àr mÄnga. Vad Àr det för fel pÄ Lillos ödestrÄd, och vad Àr det för krafter som finns i Lillo och som jÀttarna vill komma Ät? Vem Àr det som gör trÄdarna till den stora livsvÀven? Och vad Àr det som fÄr marken att skaka?

Äventyret Ă€r farofyllt och brĂ„dskande för tiden hĂ„ller pĂ„ att rinna ut. Om inte Lillo och Lo lyckas kommer det som Ă€r viktigast för alla vĂ€rldar, och allt levande, att vissna och dö. De mĂ„ste rĂ€dda bĂ„de sig sjĂ€lva och Yggdrasil – det stora vĂ€rldstrĂ€det, innan det Ă€r för sent.

Sara Mauritzon skildrar en igenkĂ€nningsbar vardag och övernaturliga krafter, kamp mellan gott och ont, humor och nordiska gudar – allt sĂ„ spĂ€nnande att man bara mĂ„ste lĂ€sa vidare! Triologin ”Yggdrasil” bestĂ„r av: "Silvermannen", "Flickan frĂ„n underjorden" och "Guldbarnet". Sara Mauritzon Ă€r författare och bibliotekarie och hon belönades med BULT:s Debutantpris Slangbellan 2022.

Vinnare av Debutantpriset Slangbellan Ă„r 2022.

Motiveringen: "Med varm hand öppnar Sara Mauritzon dörren mot det magiskt förhöjda i "Silvermannen". Mytologi vÀvs skickligt ihop med det vardagsnÀra livets utmaningar för den som Àr ensam och vilsen. Omsorgen om karaktÀrerna Àr tydlig, och framstÀllningen av sÄvÀl barn som asagudar Àr uppfriskande oklyschig. HÀr har vi berÀttarkonst pÄ hög nivÄ, i en genomarbetad historia som kommer nÀra lÀsaren."

Litteraturkritikerna lovordar ”Silvermannen”:

”...en av Ă„rets största lĂ€supplevelser och en helt underbar höglĂ€sningsbok!” Agneta NorrgĂ„rd pĂ„ instagram, Boktipsare i P4 VĂ€sternorrland

”Jag tycker mycket om den hĂ€r romanen, bĂ„de hur den Ă€r skriven, i en förtrolig jagform med flyt och vĂ€rmande psykologiskt finlir, och dess Ă€mne.” Göteborgs-Posten

”Perfekt för dig som Ă€r 9–12 Ă„r och tycker om berĂ€ttelser om de nordiska gudarna. Fantastisk höglĂ€sningsbok för hela familjen” Sydsvenskan

"SprÄket i Silvermannen Àr lÀttsamt och medryckande, berÀttelsen Àr spÀnnande och fantasieggande vilket gör den till bra höglÀsning." Olivia Borg, BTJ-hÀfte 9 2022