(3)

Hemma vid myren : och andra texter om naturen i vÄra liv

E-book


"De kortare och lÀngre berÀttelserna bildar ett lappverk dÀr nÀstan alla bitar passar som i det mest finstÀmda ekosystem, men lÀmnar vita fÀlt för lÀsarens egna tankar. [] SprÄket flytersom en vÄrbÀck, lÄter lÀsaren se och kÀnna med honom."

5 av 5, Uno Nilsson, BTJ

Hur skildrar man naturen omkring oss i en tid dÄ den Àr hotad? Vad kan naturprosan lÀra oss om den förunderliga rikedom som fortfarande finns dÀrute, och som vi alltmer tappat vÄr naturliga kontakt med?

VÄr kanske frÀmste naturskildrare av idag, Tomas Bannerhed, kommer med en ny bok som tar vid dÀr den hyllade En vacker dag slutade. HÀr samlas hans allra bÀsta naturtexter frÄn det senaste Ärtiondet, texter dÀr han gÄr i nyfiken dialog med vÄra stora naturskildrare, och samtidigt kastar nytt ljus över bin, blommor, sötvattensfiskar och bÀvrar. Men var lugn, det blir ocksÄ fÄglar - exempelvis en storspov som lÄter sitt locklÀte ljuda över en smÄlÀndsk myr.

Hemma vid myren illustreras precis som den förra boken av konstnÀren Mattias BÀcklin. Den innehÄller ocksÄ en nyskriven inledande essÀ av författaren.