(0)

Historien om en idiot. Fortalt af ham selv

E-book


Torben Langes unge Är var dramatiske. Han voksede op hos sin oldefar, kom derefter pÄ bÞrnehjem og siden pÄ sinkehjem, da han blev stemplet som idiot. SÄ forbi ungdomspsykiatrisk afdeling og videre pÄ ungdomsskole og hÞjskole. Heldigvis var han begavet med kreative evner og en ukuelig lyst til at udtrykke sig, og mod alle odds kom han ud pÄ den anden side som et helt menneske.

"Historien om en idiot" fortĂŠller om bĂžrne- og ungdomsĂ„rene i Århus og tiden som ung forfatterspire i KĂžbenhavn frem til det endelige gennembrud og livet som kendt forfatter. Trods de alvorlige temaer er tonen humoristisk og overbĂŠrende, og det gĂžr fĂžrste del af Torben Langes livshistorie til bĂ„de spĂŠndende og underholdende lĂŠsning.

Torben Lange (1934-2012) er fÞdt i Aarhus og opvokset pÄ bÞrnehjem. Han debuterede i 1965 med novellesamlingen "Civilisation". Hans forfatterskab er prÊget af social indignation blandet med en god portion humor og skildrer ofte mennesker pÄ samfundets bund. Torben Lange har udgivet bÄde digte, noveller, romaner og dokumentariske bÞger.

Torben Langes erindringstrilogi bestÄr af bÞgerne "Historien om en idiot", "Forfatterliv" og "Den sidste dans".