(0)

Ideologier og litteratur

E-book


"Jeg har kaldt denne afhandling for "Ideologier og litteratur" og hermed antydet, at vÌgten er lagt et sÌrligt sted, ikke pü litteraturen som südan eller en del af denne, f.eks. et forfatterskab, men pü forholdet mellem ideologier og litteratur. Det har vÌret min hensigt i første rÌkke at forsøge en afklaring af det marxistiske ideologibegreb, og i anden rÌkke forsøge en püvisning af, at litteraturvidenskab med nødvendighed mü bygge pü en videnskab om ideologier."

Morten Things afhandling gĂĽr til marxismen ud fra et kombineret litterĂŚrt og ideologisk synspunkt. Han ser blandt andet pĂĽ ideologi over for videnskab, subjektsproblematikken og menneskenes syn pĂĽ deres egen historie.

Morten Thing (f. 1945) er en dansk kulturhistoriker og forfatter, der arbejder som forskningsbibliotekar ved Roskilde Universitet. Han voksede op pü Nørrebro som barn af russiske jøder. Morten Thing har udgivet flere bøger blandt andet om sin fars oplevelser som modstandsmand under besÌttelsen, jødisk identitet og kulturhistorie.