(358)

Inte som du

audiobook & e-book


Som tjej rÀcker det typ att vara bra pÄ en grej. Som kille mÄste man vara bÀst pÄ allt för att ens ha en chans.

Ester Àr skolans populÀraste tjej. Hon Àr lagkapten i konstÄkningslaget, blir bjuden pÄ alla fester och har ett tjejgÀng dÀr alla alltid stÀller upp för varandra.

Vincent Àr ingen speciell. Han har precis börjat gymnasiet, spelar hockey pÄ fritiden och satsar allt pÄ att fÄ högsta betyg. SÄ att han kan bli nÄgot.

Men sÄ hÀnder nÄgot som förÀndrar allt. PÄ en fest blir Vincent indragen i ett rum av Esters bÀsta kompis Amanda. Han klarar inte av att sÀga nej, trots att han vet hur Amanda Àr. Kort dÀrefter sprids en nakenbild av honom över hela skolan. Plötsligt vet alla vem han Àr.

NÀr Esters och Vincents vÀgar korsas av en slump stÀlls allt pÄ sin spets. De börjar ifrÄgasÀtta bÄde sina egna val, och hur hela samhÀllet ser ut.

Inte som du Àr en berÀttelse om kÀrlek, svek och att vÀlja mellan sina vÀnner och personen som fÄr dig att kÀnna det som om hjÀrtat ska explodera. Det Àr ocksÄ en berÀttelse dÀr maktstrukturerna har vÀnts upp och ner. DÀr tjejer och kvinnor sitter pÄ all makt, och dÀr killar och mÀn förminskas, utnyttjas och trycks ner.


Narrator: Christopher Lehmann
Duration: