(14)

Jinnit

audiobook & e-book


Unohtumaton ja moniÀÀninen perhesaaga

HĂŒseyin on viettĂ€nyt viimeiset vuosikymmenet Saksassa, ja nyt hĂ€nen suurin unelmansa on toteutunut: hĂ€n on ostanut oman asunnon Istanbulista. Kuitenkin muuttopĂ€ivĂ€nÀÀn hĂ€n kuolee sydĂ€nkohtaukseen, ja koko perhe matkustaa Turkkiin hautajaisiin. Jinnit on perhesaaga, joka kertoo kuudesta henkilöstĂ€, jotka eivĂ€t voisi olla erilaisempia mutta jotka sattuvat olemaan sukua toisilleen.

Jos kaikki perheet ovat pelkkÀÀ tarinoiden kudelmaa, mitĂ€ siinĂ€ olevat aukot kertovat? Tarvitsemmeko niitĂ€, koska emme pysty kohtaamaan totuutta kokonaisuudessaan? Vai romahduttavatko ne lopulta kaiken? Jinnit esittÀÀ nĂ€mĂ€ kysymykset voimalla ja kauneudella ja pureutuu syvĂ€lle paitsi menneisiin vuosikymmeniin myös pitkĂ€lle tulevaisuuteen. Romaanin kuusi kertojaa kantavat kukin omaa taakkaansa: salaisuuksia, haluja, haavoja. HeitĂ€ yhdistÀÀ kuitenkin tunne, ettĂ€ joku kuolleen HĂŒseyinin asunnossa tarkkailee heitĂ€.

Fatma Aydemir (s. 1986) on saksalainen kirjailija ja toimittaja, joka asuu BerliinissÀ. HÀnen esikoisteoksensa Ellbogen (2017) kerÀsi useampia palkintoja. Jinnit on hÀnen toinen romaaninsa.


Narrator: Katariina Lantto
Duration: