(130)

Kaarnatuuli

audiobook & e-book


Valpuri Innamaa, lannistumaton renessanssinainen.

Nainen. YrittĂ€jĂ€. Vaimo. Kauppias. Äiti. EmĂ€ntĂ€. Rakastettu. Laivanvarustaja. YstĂ€vĂ€. Suurmaanomistaja. Valpuri Innamaa, 1500-luvun Turun menestynein porvari, ei antanut sukupuolensa rajoittaa itseÀÀn.

Tarina alkaa mestauslavalta, vuodesta 1563. Porvari Henrik Innamaa odottaa rangaistusta maanpetturuudesta. Samaan aikaan kuningas Eerikin joukot vyöryvĂ€t Turkuun. Innamaan kauppakartano vallataan, sen rikkaudet anastetaan ja raskaana oleva 20-vuotias leski ajetaan pikkutyttöineen ulkosalle. Mutta Valpuria ei helpolla lannisteta. HĂ€n vaatii oikeutta eikĂ€ pelkÀÀ raatiherroja, ei aatelisia riistĂ€jiÀÀn, ei edes itse kuningasta. Ennen pitkÀÀ hĂ€n on Turun varakkain porvari, omistaa laivoja, maata, turkisaittoja ja myllyjĂ€, harjoittaa koti- ja ulkomaan kauppaa. Kaikki tĂ€mĂ€ aikana, jolloin naista pidettiin miestĂ€ alhaisempana, niin uskonnon kuin lainkin mukaan. Valpuri Innamaa oli historiallinen henkilö, jonka kohtalo on vĂ€rikkÀÀmpi kuin keksityt. Kiivassuisena ja menestyneenĂ€ naisena Valpuri kohtasi niin kateutta kuin kostoa. Ja tietenkin – rakkautta.

Kristiina Vuori on historiallisen romaanin taituri ja uudistaja. Esikoinen NÀkijÀn tytÀr ilmestyi v. 2012 ja siitÀ pitÀen Vuori on palkinnut lukijoiden odotuksen uudella romaanilla vuosittain. ViidennessÀ teoksessa Kaarnatuuli hÀnen pÀÀaiheenaan on ensi kertaa historiallinen henkilö.


Narrator: Kirsti Valve
Duration: