(0)

Katharsis

audiobook & e-book


HH Ă€r journalist, mitt i karriĂ€ren. Hon befinner sig pĂ„ en resa som gĂ„r frĂ„n Bryssel och vidare till Las Palmas. Det Ă€r en reportageresa men ocksĂ„ nĂ„got annat 
Under möten, krogbesök, hotellrumsvistelser och flygningar fĂ„r vi ta del av vad som rör sig bĂ„de i HH:s inre och yttre vĂ€rld. Hon hinner göra en rad tillbakablickar pĂ„ relationer hon haft, ömsom sjĂ€lvspĂ€kande, ömsom ömsinta. GrĂ€nsen mellan smĂ„ episoder i den fysiska omgivning hon vandrar i, minnen och fantasier Ă€r flytande.Hennes kĂ€rleks- och driftsliv följer henne i stort sett vart hon gĂ„r. Ibland fĂ„r man intrycket att det snarast förföljer henne. Är sexlusten en belastning eller en kĂ€lla till glĂ€dje?Efter ett par dagars vandringar och möten i Las Palmas börjar vi sakta ana vad mer det Ă€r hon har planerat att göra under resan.

Författarpseudonymen Ella P Ander föddes under första halvan av 1960-talet, vÀxte upp i SmÄland och bor sedan drygt 30 Är i Stockholm. UngefÀr lika lÀnge har hon arbetat som journalist i olika former. Hon har ocksÄ skrivit böcker.Ella Àr djupt intresserad av mÀnskligheten och vÀrlden, inklusive de »stora« frÄgorna om varifrÄn vi kommer och vart vi Àr pÄ vÀg. Hon Àr en sökare, bÄde i det inre och i det yttre. Hon kÀnner sig hemma i mÀnskligheten, men hjÀrtat leder henne ÀndÄ ofta bort frÄn den gÀngse strömmen. Ibland skaver upplevelsen av verkligheten mot den berÀttelse som erbjuds.


Narrator: Magnus Tyrgrim
Duration: