(0)

Kejser Hadrians erindringer

E-book


Kejser Hadrian skrev ikke sine erindringer. Det har derimod forfatterenMarguerite Yourcenar gjort, og med en forbavsende indfĂžlingsevne i antikkens tankegang har hun konstrueret hans selvbiografi og tegner et overrumplende og rigt billede af Hadrians sammensatte natur.

Hadrian, der var romersk kejser fra Är 117-138, brÞd med sin forgÊnger, Trajans, erobringspolitik og indfÞrte en lang rÊkke humane reformer. Yourcenar Äbner en hel verden for lÊseren: Romerriget fra England til Egypten, fra Spanien til Den Persiske Golf. Hun lader Hadrian se tilbage pÄ sit liv som en rÊkke roller, han har spillet under kejsermasken. Skildringen af hans lidenskabelige kÊrlighed til den unge grÊker, Antinous, er ikke mindst gribende. Romanen, der i sin tid udkom verden over, er kulturhistorisk og psykologisk set et enestÄende vÊrk, prÊget af Hadrians menneskelige livsholdning og hÞrer naturligt til i Rosinantes klassikerserie. Forord af Merete Pryds Helle.

Den tyske forfatter Thomas Mann sagde: "Jeg har lÊst Kejser Hadrians erindringer med den stÞrste henrykkelse. Det er den skÞnneste bog, jeg lÊnge har haft i hÄnden."

Pressen skriver:

»Hadrians erindringer er en fantastisk genudgivelse.«

****** – Politiken

»Yourcenar hÊver den klassiske roman til det ypperste.«

– Information

»Marguerite Yourcenar er et fÊnomen.«

– Weekendavisen

»Marguerite Yourcenar har digtet til og fra, og Hadrian er netop sÄ levende, som kun en stor kunstner kan gÞre ham.«

**** – Jyllands-Posten

»Et enestÄende vÊrk.«

– Séby Folkeblad