(0)

Kl. 01. 01. 01

E-book


Den lilla skÄnska badorten Vikstrand Àr under nÄgra veckor centrum för hela Sveriges elit, som kommer dels för Nordiska MÀsterskapen i golf och VÀstkustregattan, dels för att visa upp sig för sina jÀmlikar. Mattias Beckholmen, en portrÀttmÄlare som drömmer om en mer konstnÀrligt sofistikerad bana, Àr pÄ plats för att mÄla av ett par direktörsdöttrar, men önskar egentligen att han slapp umgÄs med alla ytliga rikingar.

NÀr disponent Dalerud försvinner i ett ovÀder med sin bÄt uppstÄr stor oro bland sÀllskapen, vilken inte mattas av att han nÄgra dagar senare ÄtervÀnder och vÀgrar svara pÄ frÄgor om var han varit. Trots att han borde fokusera pÄ tavlan kan Mattias Beckholmen inte lÄta bli att undersöka vad det egentligen Àr som har hÀnt den förtegna disponenten.

Kl. 01. 01. 01 Àr en av Kjerstin Göransson-Ljungmans klassiska deckare om amatördetektiven Mattias Beckholmen.

KJERSTIN GÖRANSSON-LJUNGMAN [1901–1971] var en svensk författare, arkitekt och feminist. Efter studier vid KTH drev hon eget arkitektkontor. 1939 kom debutromanen 27 sekundmeter snö som flera gĂ„nger röstats fram till en av de bĂ€sta svenska kriminalromanerna. 1959 belönades hon med Expressens Sherlock-pris.