(2)

Kongo, rumban och jag

E-book


Elin Àr en nytÀnkare.

Per Singin Larsen, SVT Gomorron

Det Àr en annan version av nutidshistorien, en berÀttelse i kortformat om ett land lÄngt ifrÄn krig, kolonialism och diktatorer. För Kinshasa ruvar pÄ en hemlighet: en fullkomligt unik musikscen. Ingenstans i hela vÀrlden betyder musik sÄ mycket. Samtidigt Àr det fÄ i resten av vÀrlden som vet om vad som just nu pÄgÄr i Kongo.

Kongo, rumban och jag Àr ett resereportage frÄn en explosiv, vital och sjÀlvförsörjande musikscen, fylld av musiker som istÀllet för de amerikanska rapparnas nyrika uniform klÀr sig i japansk haute couture och skolflicksuniform.

Elin Unnes Ă€r musik- och trĂ€dgĂ„rdsjournalist. Hon har varit redaktör pĂ„ Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om TrĂ€dgĂ„rd. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The Secret Gardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016). The Secret Gardener (2014) utsĂ„gs till Årets svenska mĂ„ltidslitteratur i kategorin KökstrĂ€dgĂ„rdslitteratur och beskrevs som ”Den intressantaste och mest lĂ€rorika bok jag har lĂ€st i Ă„r” av Jan Gradvall i Dagens Industri. Elin bor i Stockholms gamla Klarakvarter och en gĂ„ng om Ă„ret tar hon tĂ„get till Paris för att övervintra pĂ„ kontinenten.