(2)

Korstogene

audiobook


Middelalderens korstog til Mellemøsten er et blodigt kapitel i kristendommens og Europas historie. Mange er af den opfattelse, at de blev sat i gang af pave Urban II's tale i 1095, men i virkeligheden var pavens tale blot katalysator for spÌndinger, der havde opbygget sig mellem henholdsvis Europa og Mellemøsten og kristendommen og islam igennem mange ür.

I "Korstogene" fortÌller forfatterne om, hvordan paven og de europÌiske riger sü islams udbredelse i Mellemøsten, Nordafrika og Syd- og Østeuropa som en trussel mod deres egen eksistens og kristendommens overlevelse. Korstogene var en reaktion pü denne frygt, og som forfatterne püpeger, skal de ses som det sÌrlige middelalderfÌnomen, de var.

Bogen fortĂŚller ogsĂĽ om islams grundlĂŚggelse og udbredelse, samt hvordan henholdsvis den muslimske og den kristne krigerideologi har udviklet sig over ĂĽrhundreder. Til slut behandler bogen den konflikt, vi ser i dag, mellem det kristne og det muslimske verdenssyn og dens relation til korstogene.

Michael Pihl er lektor i historie og tysk ved Sorø Akademis Skole. Jesper Rosenløv er cand.mag. i historie og religion og ph.d. i historie. Sammen har de skrevet bogen "Korstogene", som er velegnet til undervisning.


Narrator: Peter Milling

Duration: