(0)

Kummallinen koppis

E-book


HilpeÀn Koppis-sarjan kolmas osa.

Hauska luontotarina, jossa kokonainen joukko erilaisia koppiksia selvittÀÀ aarrekartan arvoitusta.

Rahtilaivan mukana Suomen Turkuun saapuu aivan outo mönkiÀinen, Euroopassa tavattava komealeukainen tamminkainen. SillÀ on mukanaan salaperÀinen aarrekartta.

EtsintÀretkellÀÀn tamminkainen kohtaa viisi suomalaista koppislajia: rapsikuoriaisen, jÀrvihopeasepÀn, lehtokiitÀjÀisen, kirjanpainajan sekÀ tukkimiehentÀin. Auttaisivatko nÀmÀ aarteen etsimisessÀ?

Vauhdikkaassa kuoriaistarinassa kurkistetaan pintaa syvemmÀlle. Kaikki ei ole aina sitÀ, miltÀ ensisilmÀyksellÀ nÀyttÀÀ. Kummallinen onkin tavallista ja tavallinen jotakin aivan erityisen ihastuttavaa. Jokaisen erilaisista piirteistÀ huolimatta yhteys löytyy helposti, kun vÀhÀn yrittÀÀ. Lopulta ratkeaa myös salaperÀisen aarrekartan arvoitus.

Kirjan Koppisknoppis-osio esittelee hauskalla tavalla kertomuksen kovakuoriaiset ja kannustaa pientÀ aarteenetsijÀÀ tutustumaan lÀhiluontoon ja metsÀn pieneliöihin.

Kirjan tiedot on asiatarkastanut Helsingin yliopiston metsÀelÀintieteen professori Kari Heliövaara

Janina Saari on kirjoittaja ja kansainvÀlisillÀ markkinoilla toimiva kÀÀntÀjÀ Liedon Vanhalinnasta. YleistÀ kirjallisuustiedettÀ ja luovaa kirjoittamista opiskelleelle Saarelle on tÀrkeÀÀ tukea lasten lukemista ja sen kautta luontoyhteyttÀ.

Anne Muhonen on vantaalainen kuvittaja, jolta on julkaistu 17 sarjakuva-albumia. Muhonen on tehnyt myös lastenkirja- ja oppimateriaalikuvituksia sekÀ laajentanut kuvallista ilmaisuaan niin valokuvauksen kuin muraalimaalauksenkin puolelle.