(51)

Kunnes kukkivat puut

audiobook & e-book


Sitten kun oikea elÀmÀ alkaa

Elina Annolan esikoisromaanissa Kunnes kukkivat puut nuori opettaja tavoittelee tÀyttÀ elÀmÀÀ heittÀytymÀllÀ rohkeasti uuteen.

TÀstÀ kesÀlomasta tulisi uusi, puhdas alku. Emilia saisi unelmiensa parisuhteen, auringonhehkuiset illat Helsingin rantakallioilla, ystÀvÀt. Töihin palattuaan hÀn kertoisi kaikesta opettajainhuoneessa, mutta nyt, nyt kesÀ poreilee suussa, hehkuu mandariininpunaisena hymynÀ huulilla, syttyy sÀhÀhtÀen iloa rÀtiseviksi hetkiksi. Ja kesÀ jatkuu. KesÀ.

Huolettoman lomatunnelman katkaisee Àidin puhelinsoitto. Auri-tÀti on kuollut. Emilia tuskin muistaa omituista Auria, mutta hautajaismatka vie hÀnet takaisin juurilleen Pohjanmaalle, mummolan mansikkamaille ja Aurin elÀmÀÀn. Liian lÀhelle. Tapahtumiin, joita eivÀt edes valtoimenaan kukkivat omenapuut pysty muuttamaan kauniiksi muistoiksi.

Elina Annola (s. 1985) on helsinkilÀinen Àidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, jonka juuret ovat EtelÀ-Pohjanmaalla ja lapsuusmaisemat Laihian lakeuksilla. HÀnen esikoisromaaninsa Kunnes kukkivat puut ilmestyy kevÀÀllÀ 2022, ja toinen romaani, Kaikki lokakuun taivaat, on tulossa syksyllÀ. Luku- ja kirjoitusharrastusten lisÀksi Annola viettÀÀ aikaansa lenkkipoluilla, joilla seurana juoksentelee toisinaan myös parsonrussellinterrieri Ryyti.


Narrator: Sari HaapamÀki
Duration: