(1)

Lukemisen kulttuurit

E-book


Miten kirjallinen maku rakentaa lukijan omakuvaa? MinkÀlaista vuorovaikutusta ja oppimista tapahtuu lukupiireissÀ? Millaisen matkan suomalaiset lukijat ovat kulkeneet virsikirjoista miljoonien lainausten yleiseen kirjastojÀrjestelmÀÀn?

Lukeminen liittyy moneen asiaan elÀmÀssÀmme: työhön ja vapaa-aikaan, tiedonvÀlitykseen ja sosiaaliseen mediaan sekÀ terveyteen ja elÀmÀnhallintaan. Lukemisen kulttuurit esittelee tutkimuksia, joissa korostuu lukijan nÀkökulma.

Teoksen aiheet liikkuvat lukemisen haasteista 1800-luvun suomalaisessa talonpoikaiskulttuurissa nykyisiin monilukutaidon vaatimuksiin ja kirjabloggareiden maailmaan. Lukemisen tapoja ja merkityksiÀ lÀhestytÀÀn myös kielten ja kirjallisuuden opetuksen, oppimateriaalien ja ylioppilaskirjoitusten nÀkökulmista. Teos tuo esiin lukemisen kulttuurien moninaisuutta ja esittelee tapoja, joilla lukemista voi tutkia.

Lukemisen kulttuurit tarjoaa tutkittua tietoa keskusteluun lukemisesta, lukutaidosta ja sen tÀrkeydestÀ. Se myös esittÀÀ kÀytÀnnöllisiÀ ratkaisuja lukemisen kulttuurien edistÀmiseksi.