(22)

Lumihauta

audiobook & e-book


Pohjoinen erÀmaa kÀtki pahuuden vuosikymmeniksi. Nyt se on palannut.

Rikostutkijat Matilda Metso ja Elmo Vauramo kohtaavat uransa jÀrkyttÀvimmÀn nÀyn, kun jyvÀskylÀlÀisestÀ kerrostaloasunnosta löytyy surmattuna viisihenkinen perhe.

Tapaus sysÀÀ Matildan raiteiltaan, ja hÀn palaa lapsuudenmaisemiinsa Angeliin toipumaan. SiellÀ hÀn saa yllÀtyksekseen kuulla, ettÀ hÀnellÀ on yksi elossa oleva sukulainen. SukumysteeriÀ tutkiessaan Matilda tutustuu kulttiin, joka toimittaa uhrimenoja ja rakentaa erÀmaahan ihmisen nÀköisiÀ lumihahmoja. Angelin kylÀn menneisyys on tÀynnÀ vaiettuja salaisuuksia.

JyvÀskylÀssÀ perhesurman tutkinta saa erikoisen kÀÀnteen, kun kÀy ilmi, ettÀ tapaus saattaa liittyÀ Matildan traagiseen menneisyyteen. Juttu uhkaa syöstÀ koko henkirikosyksikön kriisiin, ja Elmo joutuu ensimmÀistÀ kertaa myöntÀmÀÀn, ettÀ kaikki tapaukset eivÀt vÀlttÀmÀttÀ koskaan ratkea.

Lumihauta on hyytÀvÀ dekkari perheestÀ ja itsensÀ etsimisestÀ sekÀ pohjoisen julmankauniista luonnosta ja kipeÀstÀ historiasta. Metso & Vauramo -sarjan toinen osa jatkaa kiitetyn Lasitarha-dekkarin rikostutkijoiden tarinaa.

Tuire Malmstedt on PieksÀmÀellÀ asuva kirjailija ja opettaja, jonka esikoisteos PimeÀ jÀÀ palkittiin Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -palkinnolla.

Lasitarhasta sanottua:

”Hallittu dekkari.” – HS

“Kielellisesti toimiva, rakenteeltaan harkittu ja tyyliltÀÀn viimeistelty lukuromaani piinaavien dekkareiden ystĂ€ville.” – Satakunnan kansa


Narrator: Mikko LeskelÀ
Duration: