(0)

LUMOS: Dementorer (Fangen fra Azkaban #5)

audiobook


I denne Lumos-episode kommer vi helt tÊt pÄ de frygtindgydende dementorer.

Vi starter med at definere, hvad en dementor er. Herunder runder vi dens klassifikation som non-being, og vi taler om, hvilke andre eksistenser fra det magiske univers, der har samme klassifikation.

Vi kommer ogsÄ ind pÄ dementorens udseende og oprindelse, hvilket blandt andet fÞrer os (lidt) nÊrmere troldmandsfÊngslet Azkaban.

Herefter dykker vi ned i dementorens egenskaber. Vi diskuterer, om dementorer egentlig er onde, hvordan de kommunikerer med magikere, og sÄ ser vi selvfÞlgelig ogsÄ nÊrmere pÄ det frygtelige dementorkys. Endelig taler vi ogsÄ om de muligheder, man har for beskyttelse, hvis man kommer i nÊrheden af en dementor.

Til sidst samler vi trÄdene og ser pÄ dementoren som symbol i serien. Herunder inddrager vi nogle af de vÊsner i andre fiktionsserier, som mÄske kan have vÊret inspirationskilde for dementoren.

SÄ bevÊbn dig med din legemliggjorte patronus, nÄr vi bevÊger os helt ind i mÞrket - pÄ jagt efter dementoren.

Inspiration til videre lĂŠsning:

https://harrypotter.fandom.com/wiki/Dementor

https://www.the-leaky-cauldron.org/2007/07/30/j-k-rowling-web-chat-transcript/

https://netdoktor.dk/ordbog/serotonin.htm

https://netdoktor.dk/ordbog/dopamin.htm

https://screenrant.com/harry-potter-dementors-depression-meaning-explained/

https://www.britannica.com/story/where-does-the-concept-of-a-grim-reaper-come-from

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.