(6)

Madrugada

audiobook & e-book


Den norske krimiforfatter og sociolog Jan Mehlums tredje krimi er Madrugada - i serien om den lidt sÊre, men sympatiske og retfÊrdighedssÞgende advokat og hovedperson, Svend Foyn, som alt for let lader sig hvirvle ind i indviklede krimigÄder.

En efterÄrsdag lander en ung, smuk, iransk kvinde i lufthavnen i Oslo. Alene, bange og jaget af Teherans hemmelige politi er Jasmin i sidste Þjeblik sluppet vÊk fra en overfladisk retssag og sikker dÞd.

Hemmeligheden, hun bÊrer pÄ, er uudholdelig. Hun er allermest bange i timen, fÞr dagslyset bryder frem. Madrugada. Det er der, det hemmelige politi kommer - mens alle sover. Med hjÊlp fra Svend Foyn forsÞger Jasmin at fÄ permanent opholdstilladelse, men pludselig er hun sporlÞst forsvundet.

Mehlums nu 14 krimier pÄ norsk er dels inspireret af de traditionelle amerikanske krimiforfattere, dels af de svenske krimiforfattere, isÊr Sjöwahl & Wahlöe og Henning Mankell.

Aftenposten beskriver Mehlums forfatterskab sÄledes: "Der er ingen krimiforfattere i Norge, som vÊkker sÄdan et begÊr efter at lÊse som Jan Mehlum." Det kan vi nu glÊde os over i Danmark.

"Madrugada er en sindssygt spÊndende roman. Man bliver totalt fanget af historien (...) Han formÄr at holde lÊseren fanget hele vejen, og pÄ trods af de mange historier samles det hele fint til en helhed til sidst."

- Litteratursiden


Narrator: Jesper BĂžllehuus
Duration: