(0)

Maja Engell

E-book


Maja Engell er en livlig borgerlig pige, hvis forĂŚldre ejer et apotek. Da tiden kommer til, at den unge pige skal gifte sig, ser hun frem til et ĂŚgteskab fyldt med romantik og kĂŚrlighed. Det viser sig imidlertid hurtigt, at Majas nye mand slet ikke kan leve op til hendes forventninger, og allerede da er bunden lagt for et skuffende og ulykkeligt ĂŚgteskab.

Edith Rode udgav "Maja Engell" som 22-ürig i 1901, samme ür som hendes debutroman "Misse Wichmann" var udkommet. Hendes fokus pü kvinders indre liv og forventninger og deres ret til seksualitet skabte stort røre blandt borgerskabet, men det medvirkede ogsü til, at hendes navn blev mejslet ind i dansk feminismehistorie som en af de vigtigste tidlige fortalere for kvinders rettigheder.

Edith Rode (1879-1956) var en dansk forfatter, digter, journalist og brevkasseredaktør. Hun debuterede i 1901 med romanen "Misse Wichman", som forsvarede kvinders ret til seksualitet, et emne hun ogsü tog op i sine senere vÌrker. Edith Rodes forfatterskab spÌnder over digte, noveller, erindringer, romaner, filmmanuskripter, rejseskildringer, biografier, kogebøger samt det store opslagsvÌrk "Den gyldne bog om danske kvinder", som hun var hovedredaktør pü. Edith Rode beskÌftigede sig gennem hele sit forfatterskab med kvinders rettigheder og udgav flere biografier om kendte danske kvinder.