(100)

Makten

audiobook & e-book


VINNARE: WOMEN’S PRIZE FOR FICTION 2017!

»Makten Ă€r vĂ„r tids The Handmaid’s Tale.« | Washington Post

PÄ ytan Àr allt som vanligt. En nigeriansk dotter som slöar i familjens pool. En barnhemsflicka, vars religiösa förÀldrar döljer sin sanna natur. En amerikansk lokalpolitiker. En okammad Londontjej med trasslig bakgrund.

Men nÄgot Àr annorlunda. NÄgot som fÄr deras liv att smÀlta samman med förödande resultat. En mÀktig, mÀrklig kraft slÄr rot i vÀrlden och ger tonÄrsflickor monumental fysisk styrka. En styrka som kan skapa fruktansvÀrd smÀrta och död. En liten justering av verkligheten, och en hel vÀrld sÀtts i gungning.

Makten Àr en spektakulÀr, prisbelönt roman - ambitiös, skarp och provocerande - som tar med lÀsaren till en alternativ verklighet dÀr kvinnor styr, och som samtidigt kastar ljus över villkoren för allas vÄra egna, begrÀnsade liv.

En internationell TV-serie byggd pÄ boken Àr planerad.

NAOMI ALDERMAN [f.1974] Ă€r en brittisk författare och professor i kreativt skrivande. Makten, hennes fjĂ€rde roman, har blivit en enorm sĂ€lj- och kritikersuccĂ©, och var en av de tre bĂ€st sĂ€ljande romanerna i Storbritannien 2017. Barack Obama har nĂ€mnt den som en av sina favoritböcker 2017, den valdes till en av Ă„rets bĂ€sta böcker i bland annat New York Times, Los Angeles Times, Entertainment Weekly och pĂ„ Amazon, och tilldelades det prestigefyllda Baileys Women’s Prize for Fiction 2017.

»Elektrifierande! Chockerande! Kommer att knocka dig! Sen kommer du att tĂ€nka efter en gĂ„ng extra – om allt.« | Margaret Atwood


Narrator: Christina Höglund
Duration: