(198)

Matkalaukkulapsuus

audiobook & e-book


Kasvutarinoita kulttuurien vÀlistÀ

Oman paikan etsintÀÀ, ulkopuolisuutta ja kulttuurikokemusten runsautta. Lotta-Sofia Saahko kirjoittaa suomalaistaustaisista tai Suomeen pÀÀtyneistÀ matkalaukkulapsista, jotka ovat viettÀneet elÀmÀnsÀ maailmalla.

Shuichi elÀÀ Japanissa filippiinilÀisen ÀitinsÀ kanssa, kunnes tÀmÀ rakastuu Mr. Ristoon ja perhe muuttaa Suomeen. Suomalaista Nicholasta luullaan Kanadassa kausityöntekijÀksi isÀn tummien geenien vuoksi. Ruotsissa syntyneen Sofian Àiti on suomalainen ja isÀ tunisialainen, mutta amerikkalaisen koulun juhlassa hÀnelle tyrkÀtÀÀn Ruotsin lippu.

Matkalaukkulapsuus kertoo matkalaukkulapsista: millaisia etuja ja haasteita globaali lapsuus tuo aikuisena? Lotta-Sofia kertoo kansainvÀlisten nuorten aikuisten tarinoita peilaten niitÀ omaansa. Kirja antaa vastauksia perheille, jotka miettivÀt lÀhtöÀ ulkomaille tai paluuta kotimaahan. Tarinat tarjoavat kurkistuksen eri kulttuureihin onnenhetkineen ja kipukohtineen. MikÀ on perheen, kulttuurin ja identiteetin merkitys, jos on kotona kaikkialla mutta ei mistÀÀn kotoisin?

Lotta-Sofia Saahko (FM) kuvailee itseÀÀn globaaliksi tarinankertojaksi. HÀn on viettÀnyt elÀmÀnsÀ Saksassa, Kiinassa, Puolassa, Suomessa ja BriteissÀ. Tarinoita hÀn kertoo kirjojen lisÀksi runojen, teatterin, laulun ja YouTube-videoiden muodossa. Lotta on kirjallisuuden puolestapuhuja ja lukutoukka jo lapsesta lÀhtien. Lotan esikoiskirja Papan kanssa kahvilla oli yksi vuoden myydyimmistÀ kotimaisista tietokirjoista ja lukijoiden suursuosikki.


Narrator: Lotta-Sofia Saahko
Duration: