(1)

Mesteren og Margarita

audiobook & e-book


I mellemkrigstidens Moskva dukker Satan op i skikkelse af manden Woland. I selskab med et slÊng af banditter og en skydegal kat, der gÄr pÄ to ben, spiller han skak, drikker champagne og infiltrerer byens kulturelle verden.

En del af denne verden er Mesteren, der skriver pĂ„ sin store roman om Pontius Pilatus, der lod Jesus korsfĂŠste. Men ingen vil binde an med at udgive vĂŠrket, og Mesteren ender pĂ„ en galeanstalt, uden at den hemmelige kĂŠreste, Margarita, forstĂ„r, hvad der er sket. Ved Wolands mellemkomst – han straffer forlĂŠggerne for deres tĂžven – fĂ„r Margarita imidlertid skaffet Mesteren oprejsning, og selv oplever hun det utrolige at blive inviteret til bal hos Satan selv. Her optrĂŠder hun som ballets under-skĂžnne, rituelt indviede dronning og belĂžnnes i sidste ende med at blive genforenet med Mesteren.

Mesteren og Margarita er veloplagt, actionmĂŠttet, absurd og fantastisk lĂŠsning – og sĂ„ rummer romanen politiske lag og et blik for det dĂŠmoniske i samfundet, som kan fĂ„ det til at gyse i enhver. SĂ„ledes var romanen i Ă„rtier forbudt i Sovjetunionen, fordi den ikke bare var litterĂŠrt mesterlig, men ogsĂ„ beskrev Stalintidens politiske forhold pĂ„ en prik.


Narrator: Peter Adolphsen
Duration: