(0)

Midvinterdrottningen

E-book


Mitt i dopet av Klaras kusin bryter en vÄldsam vÄg isen i VidÄsasjön. Det Àr en varning för den som kan tolka tecknen. Och nu drar covidpandemin in över vÀrlden, precis som spanska sjukan gjorde för hundra Är sedan.

Men dog verkligen bara en enda person i VidÄs dÄ, och vad hÀnde egentligen under midsommarnatten 1918 nÀr skogsfrun Sara lÄtsades omkomma i en brand? Vad menar vÀtten Anna nÀr hon sÀger att framtiden alltid Àr i rörelse, och vem Àr pojken som gÄr runt barfota i snön och sÀtter mÀrken pÄ dörrarna i trakten?

SpĂ„ren leder till den mĂ€ktiga och mystiska Midvinterdrottningen. Har hon lösningen nu nĂ€r sjukdom och död hotar att ta ifrĂ„n Klara alla hon Ă€lskar? Hennes pris Ă€r alltid högt 
 Och den hĂ€r gĂ„ngen mĂ„ste Klara betala.

Maria Hellboms trilogi berör de stora livsfrĂ„gorna, och Ă€r en fĂ€ngslande blandning av vardag, mystik och natur. "Älgkungen" belönades med Barnradions bokpris 2022, och nominerades till Norrlands litteraturpris 2023. Uppföljaren "PĂ€rlbĂ€raren" Ă€r nominerad till Barnradions bokpris 2023. "Midvinterdrottningen" Ă€r den avslutande delen om Klara och Älgkungen.