(0)

Moderne dydsetik : arven fra Aristoteles

E-book


Dydsetik indtager en speciel plads pÄ scenen for nutidig moralfilosofi. PÄ den ene side udgÞr dydsetikken rammen om den fÞrste vestlige filosofiske etik, som man finder i den klassiske grÊske tÊnkning. PÄ den anden side har dydsetikken inden for filosofien vÊret marginaliseret i Ärhundreder af nytte- og pligtetikken. Men her i starten af det 21. Ärhundrede er dydsetikken igen trÄdt i karakter som en selvstÊndig og levende teori.

Moderne dydsetik - arven fra Aristoteles er den fÞrste bog pÄ dansk, der giver en samlet indfÞring i den moderne dydsetik og dens vej mod pladsen som en af de mest indflydelsesrige etiske teorier i dag. Dydsetikken danner rammen om generelle refleksioner over det vellykkede liv. Dens overvejelser om moralsk rigtig handlen er indlejret i den meget bredere kontekst, som et menneskes samlede liv udgÞr. Dydsetiske refleksioner rÊkker dermed langt ud over det spÞrgsmÄl om 'rigtig handling', som ellers er omdrejningspunktet for megen moderne moralfilosofi.

Bogen gennemgÄr centrale temaer i dydsetikken som karakter, dyd og det gode liv samt centrale tÊnkere som Philippa Foot, Martha Nussbaum og John McDowell. Bogen kobler desuden teorien med vores hverdag og viser, hvordan dydsetikken er en frugtbar teori bÄde i forhold til dagligdagens problemer med bÞrneopdragelse og moralske dilemmaer og i forhold til fag som pÊdagogik, psykologi og lÊgevidenskab.